torsdag 27 oktober 2011

Sahars födelsedags tårtor!

I söndags gjorde jag den här två tårtorna till min brors fru, som fyllde 24 år. Min bror och hans fru ska även resa till Mecka nästa vecka därför fick en av tårtorna ha en liten mini "kabbie" (den svarta kuben som är på tårtan, som finns i Mecka). Min brors fru Sahar älskar choklad samt hallonmoussen som jag brukar göra till mina tårtor. Därför blev det en mörk chokladbotten med mandel i och gräddfyllning spacklad med en chokladkräm gjorde på mascarpone, en italiensk mjukost. Supergod chokladkräm! Dekorerad med flowerpaste. Den andra tårtan fick bli en ljus sockerkaksbotten med vaniljkrämsgrädde och hallonmousse. Spritsad med grädde och dekorerad med säsongens frukt clementiner, äpplen och päron med gelésocker på toppen och chokladblad och andra choklad dekorationer.




lördag 8 oktober 2011

Min födelsedagstårta! + Två mini tårtor!

Till min födelsedag så fick jag den här tårtan. Fast jag hade redan gjort två mini tårtor för jag ville testa på två nya mini former samtidigt som jag hade en del rester av fyllningar från de två tårtorna jag gjorde sist. Resultatet blev att mina tårtor smakar mycket godare. Fast jag blev väldigt överaskad när jag fick den här tårtan. Gissa vad jag bland annat fick i födelsedagspresent av min älskade man.... en kenwood köksmaskin! Och den blev jag superglad för och för allt annat som min bästa kompis Caisy och min bror och hans familj ordnade för mig. Tack så jätte mycket för allt!:) Love u all!!


Caillou tårta till Mohammed och Hello Kitty tårta till Maryam!




Jag gjorde två tårtor till min kusins barn. Och önskemålet var en tårta med Mohammeds favouritfigur Caillou. För mig var Caillou något nytt så jag fick goggla runt efter honom. Till Maryam blev det en Hello Kitty tårta. Med ljus botten och hallonmousse och vaniljgrädde spcklad med grädde och spritsad med rosa grädde runt kanterna. Till Caillou tårtan blev det en chokladbotten fylld med nutellakräm med banan och vaniljgrädde, spacklad med grädde och spritsad med blå grädde runt kanterna.Trots att tårtorna inte hade någon grädde på toppen och att det var spacklat med smörkräm på locket så blev ändå figurerna fuktiga av all grädde. Fast barnen blev ändå nöjda med tårtorna:)

Fåret Shaun tårta och Tom & Jerry tårta till mina pojkar!

Till mina pojkars födelsedag så var det ganska självklart vad det skulle vara på tårtorna. De blev fåret Shaun och Tom and Jerry. Dom blev så glad när dom fick se tårtorna. Mer glada över tårtorna än presenterna. Dom pratar om dom fortfarande. Favoriten var fåret shaun. Jag själv tyckte att fåret shaun blev bäst. Det blev fel val av mig att måla Tom and Jerry på tårtan. Jag borde ha modellerat dom istället fast jag vet inte om dom skulle se ut som Tom and Jerry då. Men den blev fin ändå tycker jag. Fyllningen till den ena tårtan blev dubbel magomousse med vaniljmousse, spacklad med grädde i ljus tårtbotten. Den andra fick bli en chokladtårta med mascarpone fyllning i choklad som jag sen spacklad med grädde. Riktigt gott båda två:)



tisdag 27 september 2011

Junayds Milan tårta

Junayd önskade sig en tårta med Milan och nike märket på. Jag bestämde mig för att fortsätta måla på så som jag gjorde med Idalikas tårta. Storasyster Caisy informerade mig om att Junayd blev väldig nöjd med sin tårta. Tårtan innehöll sockerkaksbotten med ett lager vaniljkräm och ett lager jordgubbsmousse. Spacklat med vispad grädde och ett lock sugerpaste dekorerad med målad milan och nike märke. Avslutade det hela med en pärllänk i choklad.



fredag 23 september 2011

Idalikas Ariel tårta

Idalika önskade sig en tårta med ariel och blunder med chokladsmak. Jag bestämde mig för att måla på tårtan eftersom jag gärna vill träna på det men jag skulle egentligen behöva träna på att modellera också. Ariel blev ju bra fast blunder ser ju hög ut...hihi Det var svårt och få in det vita i ögonen och skugga lite här och där i bilden för att jag ville ha en hel del färger i allt. Hur som helst så blev det en hjärtformad chokladtårta med nån söt philadelphia topping som fyllning som jag spacklade med grädde med lite svag vaniljsmak tror jag. Har faktiskt glömt vad tårtan fick för smaker men choklad var det i alla fall. Sen så fick tårtan ett sugerpaste lock som jag målade på och så hade jag chokladknappar runt kanten:) Idalika var nöjd! Jippi!

Arabic sweets

Gjorde lite arabiska sötsaker som jag också hade med mig till jobbet. Uppskattades en hel del. Det som ser ut som en halvmåne heter "Atajef" på arabiska och innehåller en ostfyllning i några och valnöttsfyllningen i några andra, doppade i sockerlag som har en smak av rosor och blommor. Dom andra som har en lite rund form har jag lärt mig att göra av min mamma som är expert på sådana, dom är också doppade i liknade sockerlag som "Atajef" sötsakerna. Fast dom heter "Mschbak", på libanesiska i alla fall. Vet inte om andra araber kallar dom något annat. Sen så gjorde Eid kakor under eid också fast jag tog inga bilder på dom. Någon sa att dom eid kakor heter sandkakor på svenska fast på arabiska heter dom "Mamoul"

söndag 28 augusti 2011

Choklad tårta

Jag fick en beställning från en DVV meddlem. En trevlig tjej som önskade en födelsedagstårta till sina föräldrar. Hon önskade en chokladtårta med vaniljgrädde, spacklad med chokladfrosting resten fick jag fria händer till. Jag gjorde en hjärtformad chokladtårta som jag dekorerade med flowerpaste och så skrev jag på arabiska med kristyr. Hoppas dom tyckte om den:) För det var kul att göra den.

Rekord snabb NallePuh tårta

Min son hade födelsedag den 9 augusti men eftersom det är ramadan just nu så tänkte vi att vi tar och gör en större födelsedag för han och hans storebror som fyller år i septmeber efter ramadan. Då alla kan äta. Men den där dagen gjorde jag ändå en liten tårta till honom och hans lillebror som de fick mumsa i sig. Jag hade en liten hjärtformad sockerkaksbotten i frysen som var fylld med chokladmousse, vaniljgrädde och hallonmusse. Så jag gjorde den här tårtan på 30 min. Spacklade den med grädde. Målade ett lock med nallepuh som är super enkelt för mig för att jag växte upp med att måla nalle puh så många gånger så jag är van vid den björnen. Och så dekorerade jag och storebror med att stoppa vindruvor i kanten som min lille älskar.


Natikas somriga tårta

Min bästa Kompis bad mig göra en somrig födelsedagstårta med sugerpaste dekorationer till sin lillasyster. Och då tänkte jag grönska, blommor och fåglar är väl somrigt? Tårtan fick bli en hjärtformad chokladtårta med halonmousse och vaniljgrädde, spacklad med grädde och täckt med sugerpaste. Dekorationerna gjordes med flowerpaste och kristyr.




Byggaren Bob tårta!

Min brors son önskade sig en Byggare Bob tårta. Han sjunger ofta låten och nynnar melodin till Byggaren Bob...så sött! Tårtan innehåller föräldrarnas favoritsmaker sockerkaksbotten med halonmousse och vaniljgrädde, spacklad med grädde och täckt med sugerpaste. Dekorationerna gjorde jag med flowerpaste, kristyr och mms knappar.

Tingeling tårta!

Jag hade köpt en disney film med tingeling till min brors dotter. Så det blev hennes nya favorit figur så därför önskade hon sig tingeling på tårtan. Och hon älskar choklad så därför blev det en hjärtformad chokladtårta med chokladmousse och gräddkola. Spacklad med chokladfrosting och täckt med sugerpaste. Dekorationerna gjorde jag i flowerpaste och kristyr.
Hennes lillebror älskar Byggaren Bob och fick därför en tårta med Bob på.



fredag 17 juni 2011

Chokladig lördagstårta med massa lördagsgodis!

Min brosa och några av hans vänner tillverkar godis som är 100% fria från gris gelatin som ni kan gå in och läsa om och se vad för sortiment dom har och eventuellt beställa http://halalgodis.se för att det smakar riktigt gott. Det finns även flera butiker som säljer just deras gris gelatinfria godis som ni kan läsa om i deras hemsida http://halalgodis.se/ .
Men den tårtan gjorde jag alltså från rester av Hanadis födelsedagstårta med precis samma smaker. Chokaldbotten fylld med gräddig cream cheese frosting och spacklad med tryffelkräm. Enkelt och barnsligt dekorerad med smartis och brosans 100% halal godis! mmmmmm så gott!


Choklad tårta till Hanadi

Min bästa kompis lillasyster Natika ville överaska sin vän med en födelsedagstårta. Önskemålet var en tårta i choklad med blomdekorationer. Så det blev en chokladtårta med mjuk och mörk chokladbotten fylld med en lite egenkomponerad fyllning typ lite av en gräddig cream cheese frosting. Spackald med tryffelkräm och sen täckt med ett sugerpastelock i lite gammalrosa färg;). Dekorationerna gjorde jag i både flowerpaste, grön sugerpaste till kantedekorationerna och kristyr till skriften och kristyr pärlorna. Jag test smakade på den kombinationen och den var väldigt god. Min bästa kompis sa att alla blev nöjda med tårtan och det blev jag väldigt glad över:)

torsdag 2 juni 2011

Morsdagtårta

I söndags var det morsdag samtidigt som min pappa också skulle resa till Libanon. Hade inte så mycket tid så jag slängde snabbt ihop den här tårtan och det ser tydligt ut att allt gjordes fort! Gjorde ljusbotten med lime o jordgubbsmousse och vaniljgrädde. Spacklat med vispad grädde och dekorerad med färska jordgubbar och gelé på toppen. Runt om la jag ljusgrön sugerpaste som jag spacklat med vaniljsmörkräm på undersidan. Och så gjorde jag en roset och så spritsade jag med kristyr som blev för lös:(

DVV Gröna Festtårta!

I förra veckan gjorde jag de här tårtorna till dvv. 3 stora 20bitars tårtor med ljusbotten och efter önskemål hallonmousse fyllning och vaniljgrädde, spacklad med vispad grädde och täckt med grön sugerpaste som också är spacklat i undersidan med vaniljsmörkräm. Sugerpasten duttade jag sedan med ytterligare grön färg för att få mer liv i tårtan eller som min man säger "ser mer ut som en målning än en tårta". Kalla det vad ni vill men visst blev det fint:). Sen så dekorerade jag med rosor och blommor i olika fäger och en söt duva. Moddelerade sen något som ser ut som dvvs loggo...den väntande Imamen. Kanterna dekorerade jag med en gul blomlänk och lite gröna blad. Skrev sen med kristyr och så gjorde jag lite kristyrpärlor här och där.
Alla såg ut o va nöjda med tårtan och då blir jag självklart superglad för det:)