torsdag 12 januari 2012

Pojkarnas tårta!

Efter allt tårtbakande blev barnen ledsna över att alla tårtor jag gjorde inte vart till dom. Därför ville dom nu ha en alldelse egen speciell tårta till sig själva. Det blev en en tårta i sockerkaksbotten fylld med vaniljgrädde och massa olika coctailfrukter ihop med vaniljgrädden. Spritsade med blå vispadgrädde och dekorerad med mms bollar med jordnötter och röd gelé i mitten med små färgade sockerkulor. Den ser lite ut som en påsk tårta...måste vara för att jag så längtar efter sommaren!

Real madrid och Miranda tårta till Haeders födelsedag

Haeders fru ville gärna överaska sin man på hans födelsedag med lite tårta. Önskan var två tårtor en i choklad och en i grädde. Den ena med real madrid och den andra med miranda nallar och en hälsning från henne "Jag älskar dig!". Real madrid tårtan är gjord i chokladbotten fylld med chokladmousse, spacklad med grädde och täckt med mörk blå marsipan. Den andra tårtan är gjord i sockerkaksbotten fylld med vaniljgrädde och hallonmousse, spacklad med vispad grädde och täckt med blå marsipan och målade miranda nallar.



Caisys 24års tårta

För min bästa kompis Caisys födelsedag ville jag testa någoting nytt därför gjorde jag en tårta i snicker smak med maffig chokladbotten fylld med jordnöttsmousse, täckt med chokladkräm. Dekorationerna bestämde Caisys lilla syster Idalika. Hon ville ha massa sjärnor och rosor med en egen text. Det blev en stor sjärna i vit choklad med röd text, snabbrosor och lite sockerpärlor. Love u C:)

DVVs festtårtor/ Ghadir Khum tårtor!

Dvv önskade sig tårtor till deras fest för Eid Ghadir Khum. Önskan var något som symboliserar dagen för Ghadir Khum. Vad är då mer passande än Profetens (S) eget tal inför sin umha då han med sitt stora tal berättar om folkets nästa ledare Imam Ali (AS). Målningen visar hur Profeten (S) presenterar Imam Ali (AS) under sitt stora tal Ghadir Khum med att räcka upp hans hand. "Den som tar mig till sin Mästare måste ta Ali till sin mästare" Profeten (S)

Tårtorna är gjorda på sockerkaksbotten fyllda med skogsbärsmousse och vaniljkräm. Spacklad med grädde och täckt med mörkblå marsipan. Målningen är handgjord!





2 mini tårtor

De här mini tårtorna gjorde jag till en gammal skolkamrat som hade specifika önskemål hur tårtorna skulle smaka och se ut. Det är ju mycket enklare när man får exakta beskrivningarna men då blir man även nervös över ifall resultat blev som önskat. Den första tårtan skulle vara en fyrkantig chokladtårta med vanilj- och chokladmousse. Spritsad med vit chokladkräm och dekorerad med färska jordgubbar. Den andra skulle var en liten rund sockerkakstårta med vit botten fylld med vanilj-och hallonmousse. Spritsad med lilla vispad grädde och dekorerad med passionfruktsfrön och en liten röd ros. Tårtorna blev 6-8 bitar var.

Moské tårta och cupcakes till Hajj- Ali och Hajji- Sahar

När min bror och hans fru kom hem från hajj så överskade jag dom med den här tårtan som ska föreställa profetens moské i saudarabien. Men tornet lutade så mycket så jag var inte säker på att den skulle hålla hela vägen till min bror med den gjorde det. Tårtan är gjord på sockerkaksbotten fylld med hallonmousse och vaniljgärdde, spacklad med vispgrädde och täckt med grön marsipan. Tornet är gjord på chokladmuffins som är stabblade på varandra och förstärkt med en grillpinne. Sen så gjorde jag också choklad cupcakes med choklad-kaffe frosting som jag dekorerade med snabbrosor och små kabé. Jag gjorde även en stor duk som jag skrev med arabisk text. Där texten och all dekoration är gjord på gammal tyg som jag hade hemma, smart va ;)


Ilians fåret shaun tårta

Den här tårtan gjorde jag till en liten Ilian som fyllde 4 år och som älskar fåret shaun. Önskemålet var en liknande fåret shaun tårta som jag gjorde till min son under hans 4 årsdag. Iilans mamma valde prinsestårtliknade smaker till den här tårtan. Så jag gjorde en sockerkaksbotten fylld med jordgubbsmousse och vaniljgrädde spacklad med vispadgrädde och täckt med grön marsipan. Dekorerade med chokladträd, modeleringspasta, blå gelé till vattnet och lite färgad grön kokosflingor till gräs.

Halloweens Pumptårta

Den här pumptårtan gjorde jag under halloween till en kollegas dotter. Önskemålet var en läskig halloween pumptårta med blod o allt. Önskemålet till smakerna var sockerkaksbotten med nutelakräm och marsipan. Jag gjorde en sockerkaksbotten fylld med nutelakräm och vaniljkräm, spacklad med vispad grädde och täckt med smaksatt marsipan i vanilj. Men med alla de smakkombination blev tårtan alldels för sött. Så den kombinationen gör jag inte om igen. Men den blev ändå riktigt läskigt snygg eller hur;)

Ramadan tårta

Den här tårta gjorde jag för ett tag sen, nämligen förra året under ramadan. Men jag hade problem med datan och allt annat för den delen så jag lyckades inte föra över den till min blogg men nu så har jag skaffat mig en ny data så här är den. Den är gjord på en saftig chokladbotten med bitar av mandel i fylld med vispad grädde. Täckt med en supergod chokladkräm gjord på
mascarpone. Dekorerad med en halvmåne gjord på vispad grädde. Enkel och jättegod!