torsdag 27 oktober 2011

Sahars födelsedags tårtor!

I söndags gjorde jag den här två tårtorna till min brors fru, som fyllde 24 år. Min bror och hans fru ska även resa till Mecka nästa vecka därför fick en av tårtorna ha en liten mini "kabbie" (den svarta kuben som är på tårtan, som finns i Mecka). Min brors fru Sahar älskar choklad samt hallonmoussen som jag brukar göra till mina tårtor. Därför blev det en mörk chokladbotten med mandel i och gräddfyllning spacklad med en chokladkräm gjorde på mascarpone, en italiensk mjukost. Supergod chokladkräm! Dekorerad med flowerpaste. Den andra tårtan fick bli en ljus sockerkaksbotten med vaniljkrämsgrädde och hallonmousse. Spritsad med grädde och dekorerad med säsongens frukt clementiner, äpplen och päron med gelésocker på toppen och chokladblad och andra choklad dekorationer.




lördag 8 oktober 2011

Min födelsedagstårta! + Två mini tårtor!

Till min födelsedag så fick jag den här tårtan. Fast jag hade redan gjort två mini tårtor för jag ville testa på två nya mini former samtidigt som jag hade en del rester av fyllningar från de två tårtorna jag gjorde sist. Resultatet blev att mina tårtor smakar mycket godare. Fast jag blev väldigt överaskad när jag fick den här tårtan. Gissa vad jag bland annat fick i födelsedagspresent av min älskade man.... en kenwood köksmaskin! Och den blev jag superglad för och för allt annat som min bästa kompis Caisy och min bror och hans familj ordnade för mig. Tack så jätte mycket för allt!:) Love u all!!


Caillou tårta till Mohammed och Hello Kitty tårta till Maryam!




Jag gjorde två tårtor till min kusins barn. Och önskemålet var en tårta med Mohammeds favouritfigur Caillou. För mig var Caillou något nytt så jag fick goggla runt efter honom. Till Maryam blev det en Hello Kitty tårta. Med ljus botten och hallonmousse och vaniljgrädde spcklad med grädde och spritsad med rosa grädde runt kanterna. Till Caillou tårtan blev det en chokladbotten fylld med nutellakräm med banan och vaniljgrädde, spacklad med grädde och spritsad med blå grädde runt kanterna.Trots att tårtorna inte hade någon grädde på toppen och att det var spacklat med smörkräm på locket så blev ändå figurerna fuktiga av all grädde. Fast barnen blev ändå nöjda med tårtorna:)

Fåret Shaun tårta och Tom & Jerry tårta till mina pojkar!

Till mina pojkars födelsedag så var det ganska självklart vad det skulle vara på tårtorna. De blev fåret Shaun och Tom and Jerry. Dom blev så glad när dom fick se tårtorna. Mer glada över tårtorna än presenterna. Dom pratar om dom fortfarande. Favoriten var fåret shaun. Jag själv tyckte att fåret shaun blev bäst. Det blev fel val av mig att måla Tom and Jerry på tårtan. Jag borde ha modellerat dom istället fast jag vet inte om dom skulle se ut som Tom and Jerry då. Men den blev fin ändå tycker jag. Fyllningen till den ena tårtan blev dubbel magomousse med vaniljmousse, spacklad med grädde i ljus tårtbotten. Den andra fick bli en chokladtårta med mascarpone fyllning i choklad som jag sen spacklad med grädde. Riktigt gott båda två:)