tisdag 27 september 2011

Junayds Milan tårta

Junayd önskade sig en tårta med Milan och nike märket på. Jag bestämde mig för att fortsätta måla på så som jag gjorde med Idalikas tårta. Storasyster Caisy informerade mig om att Junayd blev väldig nöjd med sin tårta. Tårtan innehöll sockerkaksbotten med ett lager vaniljkräm och ett lager jordgubbsmousse. Spacklat med vispad grädde och ett lock sugerpaste dekorerad med målad milan och nike märke. Avslutade det hela med en pärllänk i choklad.



fredag 23 september 2011

Idalikas Ariel tårta

Idalika önskade sig en tårta med ariel och blunder med chokladsmak. Jag bestämde mig för att måla på tårtan eftersom jag gärna vill träna på det men jag skulle egentligen behöva träna på att modellera också. Ariel blev ju bra fast blunder ser ju hög ut...hihi Det var svårt och få in det vita i ögonen och skugga lite här och där i bilden för att jag ville ha en hel del färger i allt. Hur som helst så blev det en hjärtformad chokladtårta med nån söt philadelphia topping som fyllning som jag spacklade med grädde med lite svag vaniljsmak tror jag. Har faktiskt glömt vad tårtan fick för smaker men choklad var det i alla fall. Sen så fick tårtan ett sugerpaste lock som jag målade på och så hade jag chokladknappar runt kanten:) Idalika var nöjd! Jippi!

Arabic sweets

Gjorde lite arabiska sötsaker som jag också hade med mig till jobbet. Uppskattades en hel del. Det som ser ut som en halvmåne heter "Atajef" på arabiska och innehåller en ostfyllning i några och valnöttsfyllningen i några andra, doppade i sockerlag som har en smak av rosor och blommor. Dom andra som har en lite rund form har jag lärt mig att göra av min mamma som är expert på sådana, dom är också doppade i liknade sockerlag som "Atajef" sötsakerna. Fast dom heter "Mschbak", på libanesiska i alla fall. Vet inte om andra araber kallar dom något annat. Sen så gjorde Eid kakor under eid också fast jag tog inga bilder på dom. Någon sa att dom eid kakor heter sandkakor på svenska fast på arabiska heter dom "Mamoul"