fredag 15 april 2011

Creamy chokladwhoopies

Det blev en del över av cream cheese frostingen som jag använde till att göra barnens tårta och den är väldigt god och passande till choklad. Därför gjorde jag chokladwhoopies som jag fyllde med frostingen. Väldigt goda om man vill ha något mindre söt än en tårtbit.

Barnens creamy cheese tårta

Barnen önskade sig en tårta och självklart fick de en också. Vi gjorde lite av en fantasi tårta med ljus liten botten och vaniljgrädde och fruktmouss med bitar av jordgubb och vindruvor. Sen så spacklade vi tårtan med grönfärgade cream cheese frosting och spritsade blommor med rosa-lila frosting. Till sist så la vi till non-stop choklad och lite strössel. Tårtan var uppäten samma dag:)

fredag 8 april 2011

Minivåningstårta med iPhone 4

Min man är helt galen i iPhone 4 och det har blivit det han mest pratar om under dagen. Därför så blev det en mini våningstårta i explosionsform med en iPhone 4 i. Trots tårtan och alla appel märken runt om och mini iPhone på toppen kunde han fortfarande inte fatta att det var min födelsedagspresent till honom dvs. en riktig iPhone 4:)
Snart kommer iPhone 5 ut har jag hört. Och då lär han prata på om den också. Men jag tror han får vänta på iPhone 7 innan han får köpa en ny telefon!
Båda mini bottnarna bestod av ljus botten fylld med fruktgrädde av jordgubbar och vindruvor och vit chokladmousse. Spacklad med grädde och täckt med mmf. Dekorationerna gjordes av både mmf och sugerpaste.


Födelsedagstårta till mamma

Mamma fyllde år den 5:e april. Och det firades självklart med tårta och annat. Jag passade också på att öva och testa olika recept och idéer. Jag gjorde en liten tårta med ljus botten som innehåller bl.a. kokos. Den blev lite för söt för min smak men den var ändå ok. Sen så fyllde jag den med choklad mousse och vaniljgrädde. Och så formade jag ett litet hjärta av rester av själva kokosbottnen och fyllde den också med lite mousse och vaniljgrädde. Sist så spritsade jag tårtan med grädde och spacklade hjärtat med grädde och täckte den med mmf. Resten av dekorationerna gjordes av sugerpaste och texten skrives med kristyr.

Arabisk morsdag tårta

Vi brukar fira morsdag 2 ggr om året. Den arabiska morsdagen som var den 21 mars i år och den svenska morsdagen som blir den 29 maj i år. För min mamma skulle jag fira mordsdag varje dag, året om. Men då skulle hon säkert tröttna på äta alla mina tårtor:) För tårta måste vi ha när något ska firas. Det har väl blivit lite av en tradition nu när jag blivit en bakfnatt!
Den här lilla tårtan bestod i alla fall av ljus botten fylld med mammas favorit fyllning hallonmousse och vaniljgrädde. Spritsad med grädde och dekorerad med sugerpaste, mmf och kristyr. För den som kan läsa arabiska så vet jag att det sista är felstavat. Men det ska inte vara något problem att läsa ändå ;)

torsdag 7 april 2011

Korgmönstrad tårta till brosan!

Storebrosan fyllde 28 år 10 mars. Självklart så skulle han ha en alldels special gjord tårta från syrran! Jag passade på att öva så klart och prova nya recept. Tårtan bestod av ljus botten fylld med vaniljgrädde och bananmousse. Bananmousse var något nytt för mig som jag ville testa, den blev god men söt. Mindre socker i orginalreceptet får det bli nästa gång. Tårtan spritsade jag sen med grädde i korg liknande mönster. Dekorationerna gjorde jag i mmf och sugerpaste.
Stort Grattis Brosan!
Kolla gärna in brosans sköna blogg, www.rodwan.se



Gräddig & chokladig tårta

Jag ville pröva på lite olika fyllningar. Så jag gjorde en chokladbotten i hjärtform men den ser mer ut som en triangel för att det blev så mycket fyllning och spritsning. Hur som helst så bestod tårtan av chokladbotten med nougatgrädde och kokosmousse. Spritsad med chokladgrädde och lite kokosmouss på toppen. Dekorationerna är gjorda på sugerpaste. Tårtan blev mäktig och god:)

Real madrid tårta till Amad

Den tårtan beställde min bästa vän och Amads mamma till Amads födelsedag. Önskemålet var frukt i fyllningen och real madrid motiv på tårtan. Därför gjorde jag tårtan i ljus botten och fyllde den med vaniljgrädde och mousse med coctailfruktbitar. Sen så spacklade jag med grädde och täckte tårtan med mmf för det var också önskemålet. Dekorationerna gjorde jag med mmf och sugerpaste.Till sist penslade jag real madrid logon med silverpulver och kronan med guldpulver. Stort Grattis Amad!

Kärleksmums!

Kärleksmums gillar alla tror jag. Jag tycker om att blanda recept och idéer när jag bakar. Så det här receptet är en blandning av två recept med bitar av choklad i. Man kan hitta mycket när man googlar runt. Sen så dekorerade jag med lite sugerpaste för att få den mer speciell så klart:)

Morotstårta

Den här morotstårtan är gjord på en mortoskaka täckt med vit glasyr och dekorerad med kristyr i olika färger. Lite mycket med rolig tyckte barnen den var som tog fram sina gose kaniner för en fika stund ihop:)

Rund nyårstårta

Det var ett tag sen jag gjorde något inlägg. Har inte hunnit samtidigt så hade jag tillfälligt ingen dator. Men baka hinner jag alltid med så nu lägger jag upp dom igen. Det blir flera på en gång så häng med.
Jag gjorde den här till nyår, till familjen. Jag använde mig av en för mig ny teknik, nämligen att få den så rund som möjligt och det gick jätte bra. Jag gjorde prövade också ett nytt recept till en av fyllningarna som jag blandade ihop med lite egna idéer. Tårtan bestod av ljusa bottnar som jag formade rund och fyllde med vaniljgrädde och krämig jordgubbsmousse med en touch av lime. Den fyllningen belv riktigt god! Och uppskattad av familjen. Sen så spacklade jag den med grädde och täckte med rosa Marshmallow fondant. Dekorationerna gjorde jag av sugerpaste och mmf. Avslutningsvis så penslade jag lätt med guld- och silver pulver för att få lite mer Gott nytt år känsla.