måndag 27 januari 2014

Fudge Brownie

En enkel och god Brownie till alla chokladälskare med en fin och len chockladglasyr. 
Här kommer receptet 

Ingredienser

Kakan
100 gram  
2 st  
2 dl  
1 dl  
1 dl  
1 tsk  
Glasyr
50 gram  
100 gram  
3 msk  kakao
2 tsk  vaniljsocker
1,5 dl  

Tillagning

Kakan: 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ åt sidan. 
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Häll smöret i äggsmeten och rör om. 
5. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker för sig. Rör ner detta i kaksmeten. 
6. Smöra en form som är 18x25 cm ca. Klipp ur ett bakplåtspapper och lägg i botten och smöra även denlite och häll smeten i formen. En rund form på 24 cm i diameter ska också gå bra.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Grädda inte för länge, då blir kakan hård och trist. 

Glasyren: 

1. Smält smöret. Låt svalna något. 
2. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. 
3. Rör sist ner philadelphiaosten till en slät kräm. 
4. Bred ut eller spritsa över den avsvalnade brownien. 
5. Dekorera med bär eller skär upp den som den är i portionsbitar och ät & njut!