torsdag 11 oktober 2012

Lila tårta

 
Den här tårtan gjorde jag till mina arbetskamrater men alla grattade mig på min födelsedag, fast det var inte tanken att jag skulle göra en födelsedagstårta till mig själv. Men det blev det ändå och lila blev den också…min favorit färg. Jag gjorde den i en sockerkaksbotten fylld med ett lager vaniljgrädde och ett lager blåbärsmousse. Och det var ganska häftigt att ha en lila utsida och en lila insida av blåbärsmoussen.
 


Cars 2 tårta


 
Min 5åring önskade sig en cars tårta. Han ville också välja leksaker till tårtan men han skulle ha två bilar på tårtan. Smaken brydde han sig inte om bara han fick en liknande cars tårta som jag gjorde till hans kusin.  Jag gjorde en sockerkaksbotten fyllde med ett lager blåbärsmousse och ett lager vanljgrädde och fruktbitar. Spacklad med grädde och täckt med ett lock grön marshmallow fondant . Dekorationerna är gjorda på modelleringspasta.
 



Sipiderman Cake


 
Min son önskade sig en spiderman tårta med en riktig spiderman leksak på som han valde ut när vi åkte till leksaksaffären. Och så ville han ha tårtan i choklad. Det blev en chokladtårta med dubbel chokladmousse gjord på mascarpone och sen vaniljgrädde och skivade aprikoser på det. Spacklad med blå butter cream icing som smakar vanilj. Min man ville gärna hjälpa till på den här tårtan så han gjorde det gula och det blå som ska föreställa släckta o tända lampor i byggnader runt tårtan. Och så gjorde han backen som han tyckte spiderman skulle köra igenom. Jag var inte riktigt med på det där med backen som han tyckte tårtan skulle ha för att spiderman ska åka med motorcykeln över den. Jag gjorde spindelnätet så jag ville ha spiderman krypande över spindelnätet men det fick bli som han ville den här gången. Och min son tyckte den var jätte häftig så, så pappa vet hans son tycker om.  



onsdag 10 oktober 2012

Safari Cake

En våningstårta för 20personer med safariteam var önskemålet av en supertrevlig mamma. Våningstårtan är gjord på 2 våningar sockerkaksbotten var av den nedersta våningen är fylld med vaniljgrädde och fruktbitar. Och den andra översta våningen är fylld med ett lager vaniljgrädde och ett lager blåbärsmousse. Båda våningarna är täckta med marshmallow fondant och dekorationerna är gjorda med smaksatt modeleringspasta…tex den bananen som apan håller i smakar faktiskt banan;)