söndag 28 augusti 2011

Choklad tårta

Jag fick en beställning från en DVV meddlem. En trevlig tjej som önskade en födelsedagstårta till sina föräldrar. Hon önskade en chokladtårta med vaniljgrädde, spacklad med chokladfrosting resten fick jag fria händer till. Jag gjorde en hjärtformad chokladtårta som jag dekorerade med flowerpaste och så skrev jag på arabiska med kristyr. Hoppas dom tyckte om den:) För det var kul att göra den.

Rekord snabb NallePuh tårta

Min son hade födelsedag den 9 augusti men eftersom det är ramadan just nu så tänkte vi att vi tar och gör en större födelsedag för han och hans storebror som fyller år i septmeber efter ramadan. Då alla kan äta. Men den där dagen gjorde jag ändå en liten tårta till honom och hans lillebror som de fick mumsa i sig. Jag hade en liten hjärtformad sockerkaksbotten i frysen som var fylld med chokladmousse, vaniljgrädde och hallonmusse. Så jag gjorde den här tårtan på 30 min. Spacklade den med grädde. Målade ett lock med nallepuh som är super enkelt för mig för att jag växte upp med att måla nalle puh så många gånger så jag är van vid den björnen. Och så dekorerade jag och storebror med att stoppa vindruvor i kanten som min lille älskar.


Natikas somriga tårta

Min bästa Kompis bad mig göra en somrig födelsedagstårta med sugerpaste dekorationer till sin lillasyster. Och då tänkte jag grönska, blommor och fåglar är väl somrigt? Tårtan fick bli en hjärtformad chokladtårta med halonmousse och vaniljgrädde, spacklad med grädde och täckt med sugerpaste. Dekorationerna gjordes med flowerpaste och kristyr.




Byggaren Bob tårta!

Min brors son önskade sig en Byggare Bob tårta. Han sjunger ofta låten och nynnar melodin till Byggaren Bob...så sött! Tårtan innehåller föräldrarnas favoritsmaker sockerkaksbotten med halonmousse och vaniljgrädde, spacklad med grädde och täckt med sugerpaste. Dekorationerna gjorde jag med flowerpaste, kristyr och mms knappar.

Tingeling tårta!

Jag hade köpt en disney film med tingeling till min brors dotter. Så det blev hennes nya favorit figur så därför önskade hon sig tingeling på tårtan. Och hon älskar choklad så därför blev det en hjärtformad chokladtårta med chokladmousse och gräddkola. Spacklad med chokladfrosting och täckt med sugerpaste. Dekorationerna gjorde jag i flowerpaste och kristyr.
Hennes lillebror älskar Byggaren Bob och fick därför en tårta med Bob på.