fredag 17 juni 2011

Chokladig lördagstårta med massa lördagsgodis!

Min brosa och några av hans vänner tillverkar godis som är 100% fria från gris gelatin som ni kan gå in och läsa om och se vad för sortiment dom har och eventuellt beställa http://halalgodis.se för att det smakar riktigt gott. Det finns även flera butiker som säljer just deras gris gelatinfria godis som ni kan läsa om i deras hemsida http://halalgodis.se/ .
Men den tårtan gjorde jag alltså från rester av Hanadis födelsedagstårta med precis samma smaker. Chokaldbotten fylld med gräddig cream cheese frosting och spacklad med tryffelkräm. Enkelt och barnsligt dekorerad med smartis och brosans 100% halal godis! mmmmmm så gott!


Choklad tårta till Hanadi

Min bästa kompis lillasyster Natika ville överaska sin vän med en födelsedagstårta. Önskemålet var en tårta i choklad med blomdekorationer. Så det blev en chokladtårta med mjuk och mörk chokladbotten fylld med en lite egenkomponerad fyllning typ lite av en gräddig cream cheese frosting. Spackald med tryffelkräm och sen täckt med ett sugerpastelock i lite gammalrosa färg;). Dekorationerna gjorde jag i både flowerpaste, grön sugerpaste till kantedekorationerna och kristyr till skriften och kristyr pärlorna. Jag test smakade på den kombinationen och den var väldigt god. Min bästa kompis sa att alla blev nöjda med tårtan och det blev jag väldigt glad över:)

torsdag 2 juni 2011

Morsdagtårta

I söndags var det morsdag samtidigt som min pappa också skulle resa till Libanon. Hade inte så mycket tid så jag slängde snabbt ihop den här tårtan och det ser tydligt ut att allt gjordes fort! Gjorde ljusbotten med lime o jordgubbsmousse och vaniljgrädde. Spacklat med vispad grädde och dekorerad med färska jordgubbar och gelé på toppen. Runt om la jag ljusgrön sugerpaste som jag spacklat med vaniljsmörkräm på undersidan. Och så gjorde jag en roset och så spritsade jag med kristyr som blev för lös:(

DVV Gröna Festtårta!

I förra veckan gjorde jag de här tårtorna till dvv. 3 stora 20bitars tårtor med ljusbotten och efter önskemål hallonmousse fyllning och vaniljgrädde, spacklad med vispad grädde och täckt med grön sugerpaste som också är spacklat i undersidan med vaniljsmörkräm. Sugerpasten duttade jag sedan med ytterligare grön färg för att få mer liv i tårtan eller som min man säger "ser mer ut som en målning än en tårta". Kalla det vad ni vill men visst blev det fint:). Sen så dekorerade jag med rosor och blommor i olika fäger och en söt duva. Moddelerade sen något som ser ut som dvvs loggo...den väntande Imamen. Kanterna dekorerade jag med en gul blomlänk och lite gröna blad. Skrev sen med kristyr och så gjorde jag lite kristyrpärlor här och där.
Alla såg ut o va nöjda med tårtan och då blir jag självklart superglad för det:)