måndag 23 maj 2011

Grön marsipantårta

Mamma hade varit bortrest och när hon kom hem så överaskade jag självklart henne med en sommrig marsipantårta;) En minitårta gjord på ljus tårtbotten. Med två lager citron och jordgubbsmousse och ett lager vanlijkräm. Spacklad med vispad grädde och täckt med grön marsipan. Dekorationerna är gjorda med marsipanros. Sen så pudrade jag tårtan med florsocker och så skrev jag en arabisk text som jag inte riktigt kan översätta. Och så spritsade jag med den överblivna grädden runt om tårtan till staket. Biet är en non-stop choklad knapp som jag målade med karamellfärg.  

Jordgubbstårta!

Nu när våren är här så måste man ju göra en klassisk jordgubbstårta, för att förbereda inför sommaren. Mycket sol och värme vet jag inte om vi kommer få. För mitt i allt har det ju snöat och varit kallt så man vet inte vad man ska ha på sig. Med de här väder skiftningarna som varit så har hela familjen blivit förkylda så fick trösta oss själva med att mumsa i oss en god jordgubbstårta:) Som är gjord på ljus sockerkaksbotten i ett lager jordgubbsmousse, ett blåbärsmousse och ett vaniljgrädde. Spritsad med vispad grädde och dekorerad med färska jordgubbar övertäckt med gelé.

söndag 22 maj 2011

Gul påskig tårta



Under påsk gjorde jag den här avlånga gula tårtan. Jag gjorde maromerade mönster på sugerpastelocket fast det syns inte så mycket på bild. Tårtan är gjord i ljus sockerkaksbotten med ett lager blåbärsmousse och två lager vaniljgrädde, täckt med sugerpaste. Spacklad och spritsad med vispad grädde. Dekorerad med flowerpaste som jag gjorde s.k. snabbrosor av. Resten av dekorationerna är gjorda på kristyr.

Bröd och Kokos bollar

Jag provade ett nytt recept på kokosbollar, det blev väldigt gott. Sen så gjorde jag också scones med mandelflarn och grovt kuvertbröd med havregryn och linfrön. De har blivit favoritbröden hemma:)