torsdag 9 augusti 2012

Tårta till Mahmoud


En liten gräddtårta beställd från en dvv-vän. Hon ville gärna ha en liknande tårta som jag hade gjort till min bror för ca 2 år sen. Det blev en sockerkaksbotten fylld med jordgubbsmousse och vaniljgrädde.


Blå blommig tårta

Det här blev en övningstårta. Då jag ville testa en ny spritsningsteknik. Vad jag fyllde tårtan med kommer jag som vanligt inte ihågL

Examenstårta till Sahar

 
En vit marsipantårta till min brors fru. Fylld med skogsbärsmousse och vaniljgrädde tror jag eller så kanske det var blåbärsmousse. Men brorsan och Sahar blev nöjda i alla fall:)  


onsdag 8 augusti 2012

Ros-tårta till mamma

En gräddtårta gjord på ljus sockerkaksbotten fylld med vaniljgrädde och färska jordgubbar. Dekorerad med gräddrosor och choklad!


Gräddtårta


Den här tårtan gjorde jag för att jag ville testa något nytt. Det blev alltså en övningstårta för att öva att spritsa grädde och spritsa stora gräddrosor. Vad jag fyllde den med kommer jag inte ihåg som vanligt!

Födelsedagstårta till min habibi!

Den här tårtan gjorde jag till min man. Till hans födelsedag måste det vara en något stort så det blev en våningstårta med frukt och vaniljfyllning tror jag. Enkelt dekorerad med lite av allt!


Morsdagtårta

Min man kom hem med rosor för morsdag därför bestämde jag mig för att göra en liten tårta till det. Den innehöll en fyrkantig sockerkaksbotten med fylld med vaniljgrädde och jordgubbsmousse och färska jordgubbar på tårtan. Den smakade lite som glass med jordgubbar, var väldigt lätt och god.

Bolibompatårta och Anktårta till Arwin

 
Dom här mini tårtorna har jag inget minne alls av vad dom innehöll. Men något gott var det i alla fall! J



Födelsedagstårta till Hawra

Den här tårtan beställde Haydar till sin fru. Jag tror det var en chokladtårta fylld med vaniljgrädde som jag gjorde. Har nästa glömt det för att det var ett tag sen och jag är väldigt sent ute med att lägga ut tårtorna som vanligt. Jag täckte i alla fall tårtan med blå marsipan och så dekorerade jag med chokladgrädde och rosor och en lång text som Haydar skrev och smsade mig. För den som inte kan tyda vad som står så står det. ”Grattis på födelsedagen älskling! Tack för att du är en underbar och trogen fru! En kärleksfull mor och en vacker dotter!” …Love is in the airJ


Födelsedagstårta med smarriga jordgubbar!


Den här födelsedagstårtan gjorde jag till Junayds och Idalikas mamma. Önskemålet var en gräddtårta med ljus botten i hjärtform fylld med jordgubbsmousse och vaniljgrädde. Dekorerad med vispad grädde och färska jordgubbar




Lycka till tårta till Helena F

Den här tårtan gjorde jag till en arbetskamrat som skulle sluta hos oss. Jag gjorde den extra rund tårta med en sockerkaksbotten fylld med ett lager hallonmousse och ett lager vaniljgrädde.  Täckt med blå marsipan och dekorerad med vita rosor i flowerpaste och en kant i vispad grädde.