fredag 17 december 2010

Miranda tårta

Jag köpte en billig hjärtform här om dagen. Ångrade köpet lite eftersom kvaliteten på den inte verkar så bra, den går lätt ur sin form och så missförstod jag hur den var. Jag fick med tre andra tillbehör. En sockerkaksform, en vanlig springform och en hjärtform för 69 kr. Men man ska lägga själva hjärtformen i springformen vilket jag inte fattade. Jag trodde jag skulle få med en botten till varje form men så var det inte. Men jag ville ändå testa den trots att jag var säker på att smeten skulle smitta undan men det gjord den inte. Den lyfte som vanligt men inte mycket för att jag gjorde för lite sockerkakssmet. Hade tänkt att formen kanske behöver en smet för en form på 20 cm men det kunde lika gärna ha varit en smet till en form på 24 cm.

Jag lyckades ändå skära den i tre delar men de var tunna. Jag fyllde ett lager med jordgubbsmousse som jag blandade ihop lite hur som helst. Jag använde lite olika förslag från olika recept. Jag kokade ihop jordgubbar med gelésocker och så blandade jag det med kvarg som är som keso fast inte klumpigt utan slät och så hade jag i lite vaniljsocker och sen vispat grädde. Det andra lagret hade jag på vaniljkräm. Och så spacklade jag på vispat grädde. Sist så spacklade jag lite smör på toppen för fondaten.
 
Jag ville testa att måla något på sugerpaste men jag hade lite rosa marshmallow fondant över. Jag vet inte om det går att måla på marshmallow fondant lika bra som det går på sugerpaste men jag ville ändå pröva. Jag valde att måla en miranda nalle vet inte om ni kan se det. Det var lite klurigt hur jag skulle måla på pastan utan att göra fel. Jag sökte lite efter tips på google och läste att man kan rita på bakplåtspapper med blyertspenna riktigt hårt och sen trycka ut den på pastan. Men det gick ingen vidare så jag målade bara på. Sen så modellerade jag små rosor av marshmallow fondant och så torrborstade jag den med lite guldpulver. På miranda nallen torrborstade jag med silverpulver och lite runt omkring också. Jag vill inte späda ut färgen jag har med alkohol eftersom jag inte köper hem sånt så jag använde väldigt lite vatten och det gick jättebra. Sist så spritsade jag med vispad grädde som jag färgade babyblå fast det ser mer ut som ljusgrön på bilden. Men det ska man göra strax innan serveringen för annars färgar den av sig med den vita grädden.